15773 – mushed

shoot / listen / edit / post

minced beef sauce

Leave a comment

3/4 κιλ. μοσχαρίσιος κιμάς
2 μέτρια κρεμμύδια
2 σκελίδες σκόρδο
1 καρότο
1 κόκκινη πεπεριά
1 μεγάλη ντομάτα στον τρίφτη
1 κσ. πελτέ ντομάτα
ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι
λίγο ζάχαρη
μπαχαρικά και αρωματικά (εστραγκόν, μαϊντανός, βασιλικός, μοσχοκάρυδο, κανέλα, μπαχάρι)

η γνωστή διαδικασία, τσιγαρίζουμε με τη σειρά κρεμμύδια, σκόρδο, λαχανικά, κιμά και προσθέτουμε τη ντομάτα και προαιρετικά λίγο νερό. μαγειρεύουμε για 1 1/2 ώρα σε μέτρια φωτιά. σερβίρουμε με ζυμαρικά και συνοδεύουμε με παρμεζάνα ή ακόμα καλύτερα με πικάντικη κεφαλογραβιέρα !

!!! —> τα μπαχαρικά στο τσιγάρισμα, τα μυρωδικά προς το τέλος, μαζί με το αλάτι, αφού δοκιμάσουμε..

3/4 kgr minced beef
2 medium onions
2 gloves garlic
1 carrot
1 red pepper
1 large grated tomato
1 tbs concentrated tomato
olive oil
salt, pepper
sugar
seasonings(tarragon, parsley, basil, nutmeg, cinnamon, allspice)

I usually follow the standard process, which is adding in a large pan some olive oil and then fry onion/garlic/vegetables/meat/tomato and cook for about 1 1/2 hour in medium heat. serve them with pasta, taste great with parmesan cheese, divine accompanied with some spicy greek yellow cheese !

Advertisements

Say S'thin

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s